Hur vinner man på Roulette?

Roulette är ett hasardspel baserat på regler, strategier, antaganden och tur, generellt spelat på casinon där spelare kan spela ihop en stor summa pengar eller förlora allt på en gång. Efter att spelarna gjort sina insatser på sina nummer och färger, är spelet helt beroende på det snurrande hjulet; där den fått sitt namn från det franska ordet för ”hjul”. Roulette hjulet skapades först i Frankrike på 1700-talet. Den nuvarande formen av spelet, spelades första gången i Paris 1796. Spelet är populärt och spelad av många, men det är få som behärskar den. Att försöka bemästra spelet helt i långa loppet är omöjligt, ingen kan gissa rätt på ordningen av nummer som kommer efter varandra under en längre tid. Detta skildrar oförutsägbarheten och överraskningsfaktorn som associeras med spelet. Men för att vara en duktig roulette-spelare så är dem gyllene reglerna följande: Först och främst gäller det att känna till reglerna väl, förbättra dina chanser genom att känna till de bästa strategierna, vara en skarp observatör och ha förtroende för din tur den dagen du väljer att spela.

Roulette är inte ett enkelt spela och en av orsakerna till att det kan vara svårt att spela roulette är reglerna. För att vinna på roulette, så bör spelaren känna till reglerna väl innan man gör sin första insats. Upp till åtta spelare kan spela samtidigt mot huset som representeras av croupiern. Spelaren kan placera sina insatser på nummer mellan 1 och 36, eller serier av nummer eller färg (svart eller rött) , eller gissa om numret ska bli jämt eller udda. Croupiern snurrar hjulet efter varje insatsrunda, som har samma nummer som representerar roulette-bordet. Det är brukligt att croupiern börjar dagen med att snurra roulettehjulet med bollen liggandes i nummer slotten som representerar dagens datum.

Pågrund av denna regel, så utesluts nummer som 0 och siffrorna mellan 32- 36. Efter att hjulet har sats i rotation, så är det dags att snurra bollen i motsatt riktning. Bara några sekunder innan att ha släppt bollen ovan slotsen, så tillkännager croupiern ”inga fler insatser”. Ingen är tillåten att placera flera insatser eller ändra sina insatser från den stunden. Slutligen kommer bollen ha hamnat i en av slotsen, på ett nummer och en färg. Den person som lyckats gissa rätt på rätt nummer, färg eller någon kombination som relaterar till resultatet, vinner.

Satsningsområdet på roulette-bordet är täckt av en duk som kallas Layout. Layouten kan vara Amerikansk eller Europeisk. I den Europeiska rouletten och den Franska roulette versionen, har hjulet 37 slots som representeras av 36 nummer och en nolla (Enkel nolla Layout). I USA har de flesta roulette-hjulen dubbla nollor och därför 38 slots (Dubbel nolla Layout). Du kan antingen placera din insats i själva layouten eller du kan göra en insats utanför layouten. Spelarna måste köpa olika färgade marker för att placera sina insatser, då de inte blandas ihop med varandra.

Insatserna kan placeras antingen på insidan eller utanför layouten. Inside insatserna kan placeras på ett nummer (straight up), ett angränsande nummer (split), på 3 nummer horisontellt (street), på fyra nummer (corner), på två intilliggande streets (sex linjer) och områden som korsar med varandra 0, 1, 2 eller 0, 2, 3 (Trio). Outside insatser är nummer mellan 1 -18, 19-36 och andra insatser som – röd eller svart, udda eller jämna, dussin bet och kolumn bets. Utbetalningarna på inside bets är mycket bättre än outside bet.

Det finns särskilda namn som är knutna till olika nummerserier i roulette. Dessa termer nämns ofta på roulette-bordet när ett vinnande nummer är deklarerat. Serierna är baserade på särskilda orienteringar av nummer på roulette-hjulet. ”Voisins du zero” är namnet för serien som inkluderar de nummer som finns mellan 22 till 25. ”Jeu Zero ” representerar de nummer som är närmast nollan. Den är också känd som ”Zero Game”. De nummer som ligger på motsatt sida av hjulet, 27-33 representerar ”Tiers”. ”Orphelins” och ”Orphans” är nummer som representerar två delar av hjulet, som består av åtta nummer utanför ”Tiers” och Voisins du zero”.”Orphans” är representerad av nummer: 17, 34 och 6 och ”Orphelins” är: 1, 20, 14, 34 och 9. ”XX and the neighbours” anger alla nummer, med två intilliggande siffror på båda sidor i en 5 delad insats.

Att huset har en fördel, associeras med alla roulettespel. Fördelen uppstår genom att betala vinnaren en mindre del av vinsten, än vad hon/han vann på spelet. Husets fördel är 2.7% och 5.26% på ett roulette-bord med enkel nolla och ett roulette-bord med dubbla nollor.

Dessa regler är vad du behöver för att vinna på roulette. En annan viktig faktor på att vinna på roulette beror på strategier. De finns några system eller snarare strategier som kan hjälpa dig att placera dina insatser. Andrucci System är en bettingstrategi som implementerar kaos teorin, vilket förespråkar att genom att observera the senaste omgångarna på roulette-bordet, så ska man satsa på de nummer som har uppstått fler gånger än vad de statistik skulle ha gjort. Labouchere System råder till att använda en serie av tal i en linje, för att fastställa det satsade beloppet efter en seger eller en förlust. D´Alembert satsningssytem är att föredra för outside bet med jämna pengar. Systemet bygger på matematiska progressionen, där för varje förlust, så läggs en enhet till för nästa satsning och vid varje vinst så subtraheras en enhet från följande insats. Sen finns det ett dussintals insats och 1.a och tredje kolumnstrategier som täcker de flesta nummer som hjälper dig från att satsa på ett nederlag.

Så genom att känna till reglerna och hålla dig till strategierna så kan du vara på väg till en skön seger i roulette. Om du är ny till spelet se till att vara en observatör och notera varje satsning först innan du involverar dig själv i spelet. Placera små insatser och se resultatet. Så småningom kommer du att bemästra konsten för sannolikhet i det här spännande spelet och samla kraft till att bli ett proffs i roulette.

Comments are closed.