Spela roulette i olika former

När man tänker på roulette så brukar det rent allmänt dyka upp en bild i sinnet där man ser ett spelbord med det klassiska hjulet och den där så välkända gröna spelplanen. Det är ofta så man tänker sig roulette och hur man spelar detta spel. Detta äger sin hela och fulla rättighet eftersom det är vad roulette handlar om, i klassisk mening. Ett bord, ett hjul och en kula. Det är så man kan sammanfatta vad roulette handlar om. Inget snack om den saken. Säg ”roulette” och 99 av 100 kommer att tänka på exakt samma sak. Men faktum är att man kan hitta en hel mängd olika varianter på temat roulette om man bara försöker hitta dem. I den här artikeln så ska vi ta och kika lite närmare på ett par olika spel som båda två på ett eller annat sätt kan anses vara besläktade med roulette. Vi börjar med en av de allra vanligaste förekommande avläggarna till roulette.

Snurra flaskan
Vem har väl inte varit på ett barnkalas någon gång där man har lekt den mycket omtyckta leken som kallas för Snurra flaskan? Detta är en lek som barn i alla tider har ägnat sig åt. Leken går ut på att man sitter i en ring och har en tom flaska placerad i mitten av denna ring. Lekledaren bestämmer sedan ett uppdrag som ska utföras av den person som flaskans mynning pekar på när den har slutat snurra, till exempel att stå på ett ben och gala som en tupp eller att pussa någon av de andra barnen på kinden. När det gäller barnkalas så är det viktigt att uppgifterna ska vara lätta att utföra. Sedan sätter lekledaren flaskan i snurr och den som blir ”pekad” får utföra uppgiften. Det ska även sägas att det finns en mer ”vuxen” version av Snurra flaskan som man kan spela på tu man hand under en romantisk weekend eller något liknande. Snurra flaskan har som alla kan se ett klart släktskap med roulette.

Chatroulette
Chatroulette är ett ganska så nytt fenomen som har dykt upp på banan de senaste åren och som redan har lyckats etablera sig som ett dagligt sätta att umgås hos miljontals människor över hela världen. Det finns även ett stort antal världskändisar som har gått ut offentligt och sagt att man använder sig av chatroulette på en daglig basis. Hela grejen med chatroulette startades 2009 av en då 17-årig kille i Moskva vid namn Andrey Ternovsky. Att använda sig av chatroulette kan helt kort sammanfattas på följande sätt. Man loggar in på webbsidan och blir slumpvis ihopkopplad med vem som helst som man kan chatta med via text, ljud och bild. Du kan alltså möta vilken användare som helst från hela världen när du chattar via chatroulette. När som helst under ”samtalets” gång kan antingen du eller den du chattar med avbryta chatten och klicka sig vidare till en annan – lika slumpvis framtagen – chatt med vem som helst.

This entry was posted in artikel. Bookmark the permalink.

Comments are closed.