Spela amerikansk roulette

Roulette brukar vanligen delas in i två sinsemellan åtskilda discipliner som visserligen till stora delar påminner väldigt mycket om varann men som ändå i grunden är två olika sätt att spela samma spel – roulette – på. De två sätt som man kan spela roulette på kallas europeisk roulette – i vissa sammanhang även kallad för fransk roulette – och amerikansk roulette. De två varianterna på samma tema har som sagt väldigt många likheter med varann och ska man vara riktigt ärlig så finns det nog fler likheter än olikheter mellan europeisk roulette och amerikansk roulette. Men en ganska stor och avgörande skillnad finns det dock som man inte kan bortse från och det är den som ligger som en slags grundbult för denna artikel. Låt oss dock ta det hela från början och sedan kika lite mer övergripande på det här med att spela amerikansk roulette. Häng med nu så kör vi.

Själva spelet roulette har en ganska lång och stolt historia som faktiskt sträcker sig ända tillbaka till 1600-talet. Första gången som roulette dök upp på banan var i Frankrike och det är också från det franska språket som spelet har fått sitt namn. Roulette betyder nämligen ”litet hjul” på franska. Efter att ha modifierats en smula ett par hundra år senare – då roulette mer eller mindre kom att få det utseende som vi är vana vid idag – så påbörjade spelet sitt monumentala segertåg över världen. Det är detta sätt att spela roulette som kallas för fransk eller europeisk roulette. Om du spelar roulette vid ett spelbord där hjulet bara har en nolla så vet du att det är fransk/europeisk roulette som du spelar. Av denna anledning så brukar denna variant av roulette även kallas för Single Zero Roulette på ett mer utrikiskt spelarspråk.

Det skulle givetvis inte dröja särskilt länge innan roulette dök upp i det stora landet på andra sidan av Atlanten. Amerika intogs av spelet med franska rötter i sällskap med förväntansfulla utvandrare från det gamla landet. Likt många andra fransoser så slog man sig ner i de södra delarna av USA, närmare bestämt i de sumpiga träskmarkerna i Louisiana där New Orleans i alla tider har varit ett centrum för fransktalande invånare. Det var också New Orleans som skulle komma att bli ett slags brofäste i USA för roulette i och med att det var här som spelet lanserades första gången och det var i New Orleans som roulette genomgick ännu en modifiering.

Begreppet amerikansk roulette blev ett faktum i och med denna modifiering när spelet försågs med en extra så kallad dubbelnolla. Denna dubbelnolla kom till av en enda anledning, nämligen att husets odds skulle öka. Att spela amerikansk roulette skiljer sig alltså inte på mer än en punkt från att spela fransk roulette. Det är den där dubbelnollan som utgör enda skillnaden. På så sätt har amerikansk roulette sämre odds än sin franska motsvarighet. Ska du ha bättre odds så ska du alltså inte spela amerikansk roulette.

This entry was posted in artikel. Bookmark the permalink.

Comments are closed.