Så spelar du amerikansk roulette

Amerikansk roulette är rent grundläggande sett ett spel som man spelar på samma sätt som när det handlar om europeisk roulette. Med en mycket avgörande skillnad – antalet nollor. Men låt oss för enkelhetens skull ta det hela från början för att på så sätt kunna bena ut historien kring det här med amerikansk roulette och den stora skillnaden gentemot dess europeiska motsvarighet. Hela storyn kring allt som på något sätt har med roulette – europeisk eller amerikansk roulette – att göra tar nämligen sin början i 1600-talets Frankrike. Häng med på en spännande och intressant resa i tiden som mynnar ut i mysteriet med hur en nolla plötsligt kunde bli två.

Det finns roulette och sedan finns det roulette. Hur kan det hänga ihop? Det låter ju som rena rama snurren. Men lika fullt är det precis så det är. Det finns roulette och roulette. Vi talar nämligen om europeisk roulette och amerikansk roulette, två sätt att spela roulette. Men från allra första början fanns det bara en variant på temat roulette, nämligen europeisk roulette.

Roulette uppfanns på 1600-talet i Frankrike av en vetenskapsman vid namn Blaise Pascal varefter hans uppfinning ett par hundra år senare kom att modifieras av två landsmän till honom, bröderna Francois och Louis Blanc. Det var dessa båda herrar som bland annat försåg spelets berömda hjul med en nolla. När roulette omsider anlände till USA i sällskap med franska immigranter som tog med sig sitt älskade spel till det nya landet på andra sidan havet i sin jakt på ett nytt liv så genomgick spelet ännu en genomgripande transformation. När roulette var på väg att bli etablerat i New Orleans – för övrigt en stad som alltid haft ett stort inslag av invånare med fransk bakgrund – så begåvades spelet nämligen med ytterligare en nolla. Detta gjordes enbart i akt och mening att öka husets fördel. Med denna extra nolla – på spelarspråk kallad för dubbelnolla – så ökades nämligen husets fördel radikalt. Från allra första början på amerikansk mark så fanns det även med en bild av en örn i hjulet för att ytterligare försvåra sitsen för spelarna, men denna örnsymbol togs bort lika snabbt som den hade dykt upp och lika bra var väl det med tanke på att huset ändå satt med ett minst sagt grandiost övertag redan i samband med att den där extra dubbelnollan dök upp och spökade till det.

Amerikansk roulette spelas annars i övrigt på exakt samma sätt som man spelar europeisk roulette. Den enda egentliga skillnaden är just den där extra dubbelnollan som på ett så försmädligt vis minskar spelarens odds att kunna vinna. Vill du spela ett spel med bättre odds så är det alltså inte amerikansk roulette som du ska satsa på, utan europeisk roulette. Rent statistiskt är oddsen mycket bättre med enbart en nolla.

I övrigt kan vi berätta att amerikansk roulette också brukar kallas för Double Zero Roulette, av skäl som borde vara kända vid det här laget.

This entry was posted in artikel. Bookmark the permalink.

Comments are closed.