Roulette bord

Roulette är ett spel som tillhör kategorin bordsspel. Detta betyder – precis som namnet anger – att det är ett spel som man spelar på ett bord. De allra flesta har nog redan ett visst hum i vart fall om hur ett sådant här roulette bord ser ut men för att vi alla ska kunna ha en chans till att ligga på någon sorts jämlik nivå när det gäller kunskapen om hur ett sådant här roulette bord ser ut i verkliga livet så ska vi försöka ge oss på den minst sagt grannlaga uppgiften att teckna en något så när korrekt bild av hur ett riktigt roulette bord ser ut och hur det fungerar. När vi skriver ”korrekt bild” så beror detta givetvis på att det finns många ”roulette bord” som inte är riktiga roulette bord i den meningen att de inte uppfyller kraven för hur ett sådant bord ska se ut egentligen för att kunna få klassas som ett roulette bord. Det är med andra ord mycket viktigt att skilja agnarna från vetet och förklara hur ett riktigt roulette bord ser ut ”på riktigt”.

Hur ser ett roulette bord ut egentligen?
Det första som man lägger märke till vid första anblicken av ett roulette bord är att det finns ett stort hjul vid ena kanten på bordet som snurrar runt runt och som har en liten kula som rusar runt inuti detta hjul. Den färg och det nummer som kulan till slut stannar på har vunnit. Det gäller alltså att satsa pengar på en färg och ett specifikt nummer för att vinna. Resten av ett roulette bord har ett lite speciellt utseende och utgörs av olika kolumner där alla siffror finns med i rätt ordning från 1 till 36. Även nollan finns med i en egen kolumn ovanför alla de andra. Längst ner på bordet så finns tre kolumner som man kan satsa på om man vill satsa på alla siffror som finns ovanför varje sådan kolumn. Dessutom så finns det några så kallade ytterchanser med kolumner som man kan satsa på för rött eller svart samt för jämna och ojämna nummer eller om man väljer att spela på 12 siffror i taget.

Vad är det för skillnad mellan ett europeiskt roulette bord och ett amerikanskt roulette bord?
Egentligen är den enda skillnaden mellan ett europeiskt och ett amerikanskt roulette bord att ett amerikanskt sådant är utrustat med en extra ruta för den så kallade dubbelnollan som finns med i amerikansk roulette. Denna kolumn för dubbelnollan ligger bredvid kolumnen för den vanliga nollan.

Sammanfattning
Ett roulette bord kanske kan se en smula invecklat ut för en spelare som kanske inte är så van vid att spela just roulette. Men som det framgår av denna beskrivning så är det egentligen inga större konstigheter med utseendet hos ett roulette bord. Allt är upplagt på ett mycket pedagogiskt sätt vilket gör att minsta barn kan förstå sig på hur det fungerar att spela roulette. Ska du köpa ett roulette bord så får du vara beredd på att få hosta upp i vart fall närmare 20 000 kronor.

This entry was posted in artikel. Bookmark the permalink.

Comments are closed.