Roulette bord och satsningar

Roulette bord och satsningar

När man för första gången får se ett roulettebord kan det verka rörigt och svårt att förstå sig på. Men i själva verket är det inte så knepigt bara man väl får kläm på hur det fungerar. Det finns två stora skillnader mellan amerikansk roulette och europeisk roulette. I amerikansk roulette använder man sig av ett roulettehjul och i europeisk roulette är det istället ett roulettebord som gäller.

På ett roulettebord finns ett antal siffror utskrivna i olika rader. I varje rad finns tre siffror. Så i rad nummer ett står numren ett, två och tre utskrivna. I raden under finns nummer fyra, fem och sex. Sedan fortsätter det så till och med sista raden som består av nummer 34, 35 och 36 (Inside bets). Ovanför den översta raden med siffror finns även en nolla utskriven.

 

Men samtidigt som varje rad består av tre siffror kan man också säga att det totalt finns tre lodräta rader. I första raden finns numren ett, fyra, sju, och så vidare. Man kan också satsa på någon av dessa rader, och det innebär att man då satsar på samtliga nummer som finns utskrivna i den raden. Dessa rader kallas för kolumn 34, kolumn 35 och kolumn 36.

 

Till vänster av alla dessa siffror finns någonting som kallas för ytterinsatser (Outside bets). Det finns tre olika ytterchanser som representerar 12 nummer var. Vilket innebär att man kan satsa på tolv nummer samtidigt. Dessa satsningar kallas för dussin. Det finns även andra ytterchanser, till exempel rött och svart, och jämna och ojämna nummer.

 

Eftersom roulette är ett rent chansspel som enbart bygger på tur så finns det inga system man kan följa för att lista ut vart den lilla kulan kommer att hamna och därmed öka sina vinstchanser. Däremot finns det givetvis olika odds för olika satsningar. Det finns även olika spelstrategier som man kan följa om hur mycket man ska satsa. Man kan inte heller säga att det finns någon satsning i roulette som är bättre än någon annan. Men däremot finns det olika satsningar som passar olika personer. Det beror helt enkelt på vad man vill uppnå med sitt spelande. Vill man ha en viss säkerhet och höga odds för att vinna, eller är man ute efter mycket spänning och riktigt stora vinster? Om syftet med roulettespelandet är att inte förlora så stora summor och att kunna ha kul länge för pengarna bör man göra satsningar med höga odds. Sådana satsningar som kallas för ”even money”. Till exempel genom att satsa på rött eller svart, eller jämt eller udda.

 

This entry was posted in artikel. Bookmark the permalink.

Comments are closed.