Olika varianter på temat roulette

Uttrycket roulette kan tolkas på en hel mängd olika sätt, helt och hållet beroende på vad man menar med roulette. Det är ganska lätt att se vilket enormt stort och laddat uttryck detta är. När man talar om roulette så har man helt plötsligt landat mitt i ett ämne som helt och hållet styrs av slumpen. Det finns inte många andra spel som så helt styrs av det där oförutsedda och helt okontrollerbara som är gällande i just roulette. Det är nog förmodligen också därför som det finns så många spelare som tycker om att spela roulette. Det finns inte många andra spel som kan bjuda på så mycket av spänning och dramatik som just roulette. Hjulet snurrar och den lilla kulan är alltid lika rund och kan därför landa på vilken siffra som helst utan att man som spelare kan göra ett smack för att påverka utgången av spelet. Det enda man kan göra är att hålla tummar och tår och att kanske sända en tanke av förhoppning till Fru Fortuna om att man ska kunna undfå hennes välsignelse och gunst. En annan sak som är så där särskilt utmärkande för just roulette är att det finns i så många olika varianter och vi ska i den här artikeln ta och kika lite närmare på några av dessa varianter på temat roulette. Häng med nu så åker vi.

Chatroulette
Chatroulette är en enormt populär form av chat som varje dag lockar miljontals användare världen över att kommunicera med andra via detta sätt att samtala med varann. Helt kort går det här med chatroulette ut på att man loggar in på webbplatsen och sedan blir man slumpvis kopplad ihop med i princip vem som helst som man kan chatta med via både bildlänk eller på vanligt sätt genom att skriva korta meddelanden till varann. När som helst kan man avbryta den pågående chatten för att istället påbörja en ny chatt med en ny lika slumpvis framtagen chattkontakt. Chatroulette har – som sagt – blivit mycket populärt över hela världen och det sägs även att ett mycket stort antal kändisar använder sig av chatroulette på en daglig basis. Bland de kändisar som har nämnts som användare av chatroulette finns stjärnan från den amerikanska TV-serien ”2 ½ Men” Ashton Kutcher, popidolen Justin Bieber och hotellarvtagerskan Paris Hilton.

Rysk roulette
Vi vill inte på något sätt medverka till att en enda person försöker sig på att spela rysk roulette. Tvärtom så vill vi å det starkaste varna för detta självmordsspel. Vill du veta hur det går till att spela rysk roulette så kan du se det i den amerikanska filmen Deer Hunter där några amerikanska krigsfångar i Vietnam tvingas att spela rysk roulette medan deras fångvaktare roat ser på.

Russian Roulette
1986 gav det tyska heavy metalbandet Accept ut plattan Russian Roulette, en skiva som skulle komma att bli legendarisk i hårdrockkretsar. Russian Roulette är en så kallad konceptplatta i och med att alla sångerna på den har ett mycket starkt antikrigstema.

This entry was posted in artikel. Bookmark the permalink.

Comments are closed.