Olika former av roulette

Roulette är ett spel som många tycker om att spela, mycket på grund av det där fullständigt oförutsägbara som finns i spelets natur. När hjulet börjar snurra och croupieren skickar iväg den där lilla kulan i motsatt riktning så finns det inte mycket du kan göra för att påverka spelet och dess utgång mer än att hålla tummarna och eventuellt – om du är religiöst lagd – be en extra bön till Fru Fortuna om hjälp och välsignelse. I övrigt finns det inget som du kan göra och det är utifrån detta minst sagt nervkittlande scenario som de flesta upplever spänningen i att spela roulette. Men visste du att man kan spela roulette på en hel rad olika sätt? Vi ska i den här artikeln ta och kika lite närmare på fenomenet roulette och några olika former av detta spel. Häng med nu så kör vi så det ryker.

Fransk och amerikansk roulette
Först och främst är det ordnat som så att man rent grundläggande kan spela roulette på två olika sätt. Man brukar nämligen skilja mellan fransk och amerikansk roulette. Fransk roulette brukar även kallas för europeisk roulette. Detta är den ursprungliga formen av roulette och hjulet består av 37 fickor varav en av dessa är en nolla. I amerikansk roulette så har man lagt till en extra nolla – den så kallade dubbelnollan – vars enda egentliga uppgift är att skapa extra dåliga odds för oss spelare. Vill du spela roulette med lite bättre odds så är det alltså fransk roulette som du ska sikta in dig på. För handen på hjärtat; vem vill väl inte spela med så goda odds som det bara är möjligt? Fransk och amerikansk roulette är alltså det traditionella sättet att spela detta spel, men det finns en hoper andra sätt att spela roulette också vilket vi ska ta och kika lite närmare på här och nu.

SMS-roulette
Enligt egen utsago är SMS-roulette det absolut bästa fyllespelet i hela världen. Det är perfekt till förfesten, personalfesten eller återträffen med den gamla skolklassen eller någon annan typ av fest när man snabbt vill skapa lite extra högstämning. Reglerna är hur enkla som helst. Att skicka ett mass-SMS till hela sin telefonbok som förvarnar dem om att skumma sms som kan tänkas komma beror på SMS-roulette är strängt förbjudet. Ett meddelande och ett telefonnummer slumpas fram och man måste skicka meddelandet till avsett nummer annars har man förlorat. Om en mottagare av ett roulette-sms svarar med ett sms eller ringer upp så får man inte svara. Denna regel gäller även för deltagare som redan har åkt ut. Det vanliga är att man inte få höra av sig förrän dagen efter. Denna regel kan dock ändras av er spelare om ni vill. För ju längre ni väntar desto mer spännande blir det för alla.

Rysk roulette
Detta är ett självmordsspel som vi inte rekommenderar någon att delta i. Rysk roulette går ut på att deltagarna ska turas om att skjuta sig i tinningen med en revolver som har laddats med ett skarpt skott.

This entry was posted in artikel. Bookmark the permalink.

Comments are closed.