Fransk roulette strategi

Fransk roulette är den typ av roulette som spelas med enbart en nolla i hjulet. Fransk roulette är även den typ av roulette som ligger närmast det ursprungliga sättet att spela roulette. Just uttrycket fransk roulette refererar till det faktum att roulette från början är ett franskt spel. Dess rötter sträcker sig tillbaka till Frankrike på 1600-talet – vid tiden för den epok som berättelsen om de fiktiva musketörerna Athos, Porthos, Aramis och d´Artagnan i den franske författaren Alexandre Dumas roman utspelar sig – då en vetenskapsman vid namn Blaise Pascal i ett fåfängt försök att uppfinna en evighetsmaskin ska ha kommit på idén till att skapa ett spel som enbart bygger på tur och som bland annat var utrustat med ett hjul och en kula. Själva ordet roulette är för övrigt ett franskt ord som i svensk översättning betyder något i stil med ”litet hjul”. Att sedan detta hjul – i vart fall i de stora internationella casinos som man kan hitta i Las Vegas och på andra ställen – inte är särskilt litet utan faktiskt kan vara ganska så stort är väl en helt annan story som egentligen inte hör hit.

Att spela fransk roulette
Fransk roulette är alltså den typ av roulette – det finns nämligen en till viss del annorlunda variant till på detta tema som går under namnet amerikansk roulette – som ligger allra närmast det sätt att spela roulette på som herr uppfinnare Blaise Pascal hade tänkt sig när han någon gång på 1600-talet satte igång med att skruva ihop det allra första roulettehjulet någonsin. Denna typ av roulette brukar även kallas för europeisk roulette eller Single Zero Roulette som för att markera den enda egentliga skillnaden som finns gentemot amerikansk roulette som även brukar kallas för Double Zero Roulette. Om man spelar amerikansk roulette så hittar man nämligen två nollor i roulettehjulet medan det i fransk roulette bara finns en nolla i nyss nämnda hjul. Att spela fransk roulette handlar alltså om ett spel med betydligt bättre odds för dig som spelare än jämfört med att spela amerikansk roulette där den där extra nollan innebär att det kan spöka till det rejält för dig när du spelar. I övrigt är det ingen annan skillnad att ens reflektera över när det handlar om att spela roulette enligt dessa båda discipliner.

Fransk roulette strategi
Man kan visserligen höja vissa frågetecken inför om det ens är möjligt att snacka strategi i ett spel som är ett så utpräglat slumpspel som roulette. Grejen är ju att när hjulet börjar snurra och croupieren skickar iväg kulan så finns det ingenting som du kan göra förutom att hålla alla tummar och tår som du bara kan och hoppas på att du har turen på din sida. Men att välja att spela fransk roulette kan visserligen vara en strategi i sig eftersom oddsen där är betydligt bättre än i amerikansk roulette. Så fransk roulette strategi kan mycket väl vara att välja att spela just fransk roulette.

This entry was posted in artikel. Bookmark the permalink.

Comments are closed.