Europeisk roulette strategi

Roulette tillhör – i vart fall i sin europeiska tappning – ett av de allra äldsta spelen som man brukar förknippa med spel på casino. Europeisk roulette brukar även kallas för fransk roulette och ibland brukar man benämna detta sätt att spela roulette som Single Zero Roulette för att på så sätt göra en tydlig och vokabulär åtskillnad mot den andra varianten på temat roulette som finns, nämligen amerikansk roulette som alltså även går under namnet Double Zero Roulette. Roulette – vare sig det handlar om europeisk roulette eller amerikansk roulette – är ytterligare ett ganska så typiskt exempel på ett spel som till 100 procent är styrt av slumpen. Det är bara denna slump som avgör utfallet av spelet. Vare sig du eller någon annan kring spelbordet kan göra något åt saken utan ni kan allihop bara stå och se på under tiden som den lilla kulan utför sin alldeles egen och i allra högsta grad säregna dans runt, runt inuti hjulet innan den till sist trillar ner för att i majestätiskt mak, likt en höna som ruvar på sina små ägg lägga sig till rätta på ett av slumpen utsett nummer som därmed blir det vinnande numret i den lek som allmänt kallas för roulette, ett ord som för övrigt kommer från franskans ord för ”litet hjul”. Att utifrån detta scenario börja prata om olika strategier hit och dit är självklart ganska så långsökt. Detta till trots så finns det många spelare som på fullt allvar vill göra gällande att det skulle kunna gå att praktisera någon form av strategiskt tänkande i roulette. I den här artikeln så ska vi ta och kika lite närmare på detta fenomen och försöka utröna förhållandet mellan spel och slump och se om det kan finnas något som ens kan kallas för strategi i roulette.

Att spela strategiskt i europeisk roulette
Det finns som vi redan har kunnat konstatera väldigt diametralt motsatta åsikter om det här med att spela strategiskt i såväl europeisk roulette som när det handlar om amerikansk roulette. Det går inte att komma ifrån det faktum att många anser att det inte finns något som kan kallas för strategi i ett så slumpartat styrt spel som roulette av europeisk eller amerikansk art samtidigt som det finns minst lika många som anser på fullt allvar att det visst finns det. Om man nu ska anstränga sig lite extra för att försöka hitta någon form av strategi i europeisk roulette så kan man i vart fall peka på ett par små men likafullt väldigt viktiga detaljer.

Håll dig till din bankrulle
Strategi nummer ett i europeisk roulette handlar om att du aldrig ska överskrida din egen bankrulle. Bestäm dig i förväg för hur mycket du ska spela för och håll dig inom ramen för detta. Det kommer du att tjäna på.

Se till att ha kul
Det allra bästa tips om en strategi i roulette som du någonsin kommer att få handlar om att du ska ha kul när du spelar. Eftersom du inte kan påverka spelet i någon riktning så kan du lika gärna se till att njuta av spelet istället.

This entry was posted in artikel. Bookmark the permalink.

Comments are closed.