Europeisk roulette med Roulette.se

Få vet historian bakom om hur Europeisk roulette kom till, men tack vare ditt besök hos Roulette.se så ska du få ta del av den. Den är djup, den är magstark men det är en historia alla borde veta.

Den 16 mars år 37 efter Kristus blev en ståtlig herre vid namnet Gaius Julius Caesar Augustus Germanicus den tredje romerske kejsaren. Den 20 mars år 37 efter Kristus så hade denna herre som även är mer känd under namnet Caligula infört en ny lag, en lag som senare har betydelse för dagens Europeisk roulette. Caligula införde att alla familjer skulle äga en egen byfåne, kom ihåg siffran ett för den är viktig i denna historia. Varje fadersgestalt i familjerna var den som hade huvudansvaret för denna byfåne och uppdraget var att man skulle ha honom som slav men se till att han överlevde i tio år. Dog denna byfåne under den tidsramen så blev familjen av med allt de ägde och fadersgestalten blev mördad. Många misslyckades med detta uppdrag och Caligula utökade sin rikedom markant tack vare alla familjeägor han fick ta över. När lagen hade varit i kraft i ett par år så gjorde invånarna i Antium uppror och protesterade hårt. Caligula fick panik och visste inte hur han skulle lösa detta utan att tappa all respekt som han byggt upp under åren. Så han kom med ett förslag, att han också skulle ha hand om en byfåne under 10 år. Caligula tog hand om en byfåne och behandlade honom som om det vore hans egen son, allt för att visa invånarna hur lätt det var, skillnaden var att invånarna var tvungen att ha sin byfåne som slav för att få vardagen att gå runt. Låt oss hoppa fram några år till 23 januari år 41 efter Kristus. Caligulas byfåne går upp tidigt, som alltid och gör frukost åt sin herre. Caligula som hade haft en stor tillställning i sitt hem kvällen innan lämnade en väldigt stökig lokal efter sig innan han gick och lade sig för att få sin skönhetssömn. Där på morgonkvisten kommer byfånen med frukosten och ska bara gå ner för trappen och in i Caligulas sovrum och väcka honom med en skönsång. Byfånen ser sig inte för i trappen och snavar på en flaska som låg och skräpade från gårdagen. Byfånens fall tar så illa att han avlider, och ingen visste vad som skulle ske, vem skulle ta Caligulas rikedom och döda honom? Caligula blir väckt utav hans livvakter och blir helt kallsvettig när han får höra vad som har hänt med hans byfåne. Caligula, som den man han var, tar sig upp ur sängen och ber sina mannar att samla alla invånare på torget i Antium.

Den 24 januari år 41 efter Kristus så står Caligula på torget, med sina invånare runt sig och håller ett tal till nationen. Caligula tar upp ett svärd, ger den till sin livvakt och ber honom att halshugga honom. Sagt och gjort, så blir Caligula halshuggen. Kommer du ihåg siffran ett? Man har en nolla i Europeisk roulette, precis som varje familj hade en byfåne. Blev du av med din byfåne förlorade du allt, hamnar du på en nolla på Europeisk roulette så förlorar du. Det kan låta långsökt men så gick det till när Caligula dog och när Europeisk roulette skapades.

This entry was posted in artikel. Bookmark the permalink.

Comments are closed.