Amerikanska roulette regler

I roulette så brukar man rent historiskt skilja mellan fransk – eller europeisk – roulette och amerikansk roulette. För den oinvigde är det ganska lätt att tro att det ska råda någon form av himmelsvid skillnad mellan dessa båda sätt att spela roulette, men så är icke fallet. Roulette – vare sig det handlar om amerikansk eller fransk sådan – handlar alltid i grunden om en gemensam sak, nämligen att gissa sig till vilket fack inuti hjulet som den där lilla kulan ska dimpa ner i. Den stora och avgörande skillnaden mellan att spela amerikansk roulette och fransk roulette uppenbarar sig först när man ger sig till att studera hjulet lite närmare. Det är nämligen först då som man helt plötsligt inser att det trots allt finns en större skillnad mellan dessa båda discipliner inom roulettens underbara värld. Vi ska i den här artikeln ta och kika lite närmare på det här med amerikansk roulette och då först och främst de regler som ligger till grund för detta sätt att spela roulette.

Vad är amerikansk roulette för något?
Det finns som sagt två sätt att spela det klassiska spelet roulette på, fransk roulette och amerikansk roulette. Precis som namnet avslöjar så är amerikansk roulette ett sätt att spela roulette på som uppstod i USA. Man tror att det var ett gäng förväntansfulla franska utvandrare som tog med sig rouletten till det nya landet i väster och de allra flesta forskare är idag ganska så övertygade om att det var i New Orleans i delstaten Louisiana – för övrigt ett område där många fransmän slog sig ner efter flytten över Atlanten – som man först började med att spela det som idag kallas för amerikansk roulette. Det var nämligen här, i en av staden New Orleans många salooner, som det första spelbordet som var designat enligt den modell som vi idag känner som amerikansk roulette först gjorde entré.

Amerikanska roulette regler
Amerikansk roulette skiljer sig egentligen bara på en enda punkt från fransk eller europeisk roulette. För medan man i Europa och övriga delar av världen enbart nöjer sig med en nolla i hjulet så spelas amerikansk roulette med ytterligare en så kallad dubbelnolla. Detta gör att ett amerikanskt roulettehjul består av 38 fickor, mot ett franskt hjul som ”bara” har 37 fickor. Det amerikanska roulettehjulet är med andra ord designat på detta sätt – med den traditionella nollan plus den där extra dubbelnollan – i akt och mening att ge huset ett större övertag i spelet. I amerikansk roulette har huset en fördel på 5,26 procent eller 1/19 vilket är i princip dubbelt så mycket som jämfört med fransk roulette. I ett amerikanskt roulettehjul så ligger nollan och den så kallade dubbelnollan mitt emot varann. I övrigt ser detta hjul ut precis som ett roulettehjul på ett europeiskt roulettebord. Med tanke på att oddsen är så dåliga som de är för oss spelare i amerikansk roulette så bör du hellre välja att spela fransk roulette för att på så sätt få lite bättre odds som spelare.

This entry was posted in artikel. Bookmark the permalink.

Comments are closed.